Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΑΝΟΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ : ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ..ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ



………………………………….............…………Αξιότιμο

Δρ Παναγ. Χ. Ιορδάνης( Ph. D.) …………….. Δήμαρχο Λέσβου


- Επιτροπή Αγώνα για τη διάσπαση   ....... κ. Σπύρο Γαληνό

του Δήμου .............................……………..Παλιό Δημαρχείο


-  Πρόεδρος του Συνδέσμου για. .………. ΜΥΤΙΛΗΝΗ


    την Ανάπτυξη της  Λέσβου…………   ΛΕΣΒΟ  - 811 00


    « ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ »


 - π. Διευθύνων Σύμβουλος της  …


    Ελληνική Βιομηχανίας Όπλων


 - Αγησιλάου 9   - Ηλιούπολη 163 46 …… 


Τηλ.- Fax 210 9737053 κιν. 6977503461

............................................….……..Αθήνα,  19 Μαίου 2017



ΑΝΟΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ :  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΊΝΑΙ  ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ .   ………….ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ  


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε , Αγαπητέ Σπύρο



Η επί πενήντα κοντά χρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά υπό την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, με κέντρο του ενδιαφέροντός μου κατά κύριο λόγο τα της γενέτειράς μας Λέσβου, αλλά και εκείνη του πρωτοστάτη του από το Θέρος του 2016 ΑΓΩΝΑ για το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ,  μου δίνουν το ελεύθερο  να  απευθυνθώ σε σένα με την παρούσα και να σου γράψω απλά :

 ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ  ΜΑΣ.

Γράφω αυτό, γιατί ξέρω ότι όσο Λεσβιολάτρης είμαι ο γράφων το παρόν, άλλο τόσο είσαι και εσύ. Έτσι, το κοινό καλό για το νησί μας έχει αποδειχθεί ότι υπαγορεύει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.

Υπήρξες από τους πρώτους, που ως Βουλευτής της ΝΔ εναντιώθηκες ανοικτά στη δημιουργία της τερατογένεσης  του Δήμου  Λέσβου στη φάση της διαβούλευσης του νόμου της «Καλλικρατείου αρχιτεκτονικής» για τους ΟΤΑ, την Άνοιξη του 2010. Τότε, είχες κάνει καταγγελία κατά του εκκολαπτόμενου πραξικοπήματος, έχοντας ομιλήσει περί ελλείμματος  Δημοκρατίας, αφού με ξεχωριστή σαφήνεια έλεγες ότι το βασικότερο στον προς ψήφιση νόμο «Καλλικράτη», είναι πως δημιουργεί «…έλλειμμα εκπροσώπησης, δηλαδή, έλλειμμα δημοκρατίας».

Ήσουν εσύ πάλι, που το Νοέμβριο του 2011 ένα μόνο χρόνο μετά την «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟ» λαίλαπα που σάρωσε πολλούς βαθμούς ελευθερίας των Λεσβίων , όλων μας, μέσα  στο Κοινοβούλιο μετά από δική σου σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, με παρρησία διετράνωνες :

«Η δογματική και αδικαιολόγητη εφαρμογή της χωροταξικής αρχής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ “όλο το νησί ένας Δήμος” έχει γίνει αιτία πολλών δεινών στη Λέσβο».

Μετά συνέχισες κατά περίπτωση, πάντοτε να τοποθετείσαι  απέναντι στο μόρφωμα  ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ, και τέλος ως Υποψήφιος Δήμαρχος το 2014, δήλωνες :

« Είχα την ελπίδα ότι ο Δήμος-Τέρας θα έσπαγε. Δεν έσπασε, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. ...Προσωπικά θα προτιμούσα να έσπαγε ο Δήμος, πάλεψα για να σπάσει».»

 Και ο Λεσβιακός Λαός που είχε δεινοπαθήσει στα τέσσερα χρόνια  της κακοδιοίκησής του εκ του Καλλικρατείου αυτού μορφώματος σε πίστεψε και σε τίμησε με το να σε κάνει Δήμαρχό του.

Έκτοτε και παρά την παρέλευση τριάντα έξ (36) μηνών στη Δημαρχία, ατυχώς δεν έδειξες, με τη σειρά σου ότι τιμάς αντίστοιχα το Λαό της Λέσβου.

Βεβαίως η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Λέσβου για τη διάσπαση του Δήμου, την 28.2.2017 έδωσε στο Λαό μας το αίσθημα της ικανοποίησης αφού έτσι είχε δει ότι ο Δήμαρχος του, έστω και με καθυστέρηση κρατά το λόγο του. 

Τούτο, πέραν της ικανοποίησης αυτής, μας έδινε και τη βεβαιότητα ότι στον αγώνα μας έχουμε μαζί και το Δήμαρχό μας, πράγμα  που θα καθιστούσε το στόχο του αγώνα μας εφικτό και πραγματοποιήσιμο. .

Όμως, πριν «αλέκτορα λαλείσαι τρις» στην επί τούτου συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου της 24.4.2017 κατά την οποία αν και ουδεμία συλλογική απόφαση υπήρξε, η εκ μέρους σου δήλωση ότι θέλεις να γίνει Μητροπολιτικός Δήμος η Μυτιλήνη με δορυφορούμενους κάποιους Δήμους παρίες, δυναμίτισε την όποια πίστη μας  ότι το  όνειρο μας είναι κοντά. 

Επειδή τούτη η στάση σου θα μπορούσε να εκληφθεί από εκείνους που για δικούς τους λόγους δεν θα ήθελαν το ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ, ως ένα ισχυρό άλλοθι τους, θεωρώ ότι άμεσα θα πρέπει να πράξεις δημοσίως αυτό που χρειάζεται για να  καταδείξεις ότι είσαι μαζί με τον Λαό της Λέσβου. 

 Τέλος, πίστη μου είναι πως δεν θα ήθελες ποτέ οι επιγενόμενοι Λέσβιοι να απαλείψουν από την μνήμη τους τα όποια καλά τους προσέφερε η πολιτική σου παρουσία στον τόπο μας  κρατώντας στο μυαλό τους ότι ένα Ηροστράτειο σύνδρομο έκανε να σταθείς απέναντι στην ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ  ΑΠΑΙΤΗΣΗ  ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ  Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Για σε διευκολύνω να πράξεις δημοσίως αυτό που χρειάζεται καταδεικνύοντας έτσι ότι είσαι μαζί με το Λαό της Λέσβου, με όλους μας, επισυνάπτω στην παρούσα τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του αγώνα μας που όπως γνωρίζεις και μετά την πρόσφατη δημιουργία της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ αγώνα ως στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 8.500 Λέσβιοι ( νησιού, Αθήνας)  που έχουν κατατεθεί (οι περισσότερες) στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. 



Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αγαπητέ Σπύρο,



 Υπόγραψέ την λοιπόν και εσύ και δώσε την και στην δημοσιότητα. Τούτο θα γιγαντώσει την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα και θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο το σκοπούμενο, για  να δούμε σύντομα σε Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως το νόμο, που ύστερα από επτά βασανιστικά χρόνια οι χαμένοι για το  Λεσβιακό Λαό βαθμοί ελευθερίας και δημοκρατίας του, επαναβρίσκονται και οι κάτοικοι του νησιού μας ξαναγίνονται αυθέντες στο σπίτι, στο χωρίο στην κοινότητα, στον Δήμο τους, από τη βραδιά των επικειμένων Δημοτικών  εκλογών το 2019. .

Το, των μεγάλων προπατόρων μας λεχθέν: <<Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστο των πριν υπαρξάντων κρίνεται.>>, δεν θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη αιτηματική θα μπορούσα να πω  αντιστοίχιση αλλά και ταύτιση από την περίπτωσή μας.
 
……………………………………………………………Συνημ : 1
   Με πατριωτική αγάπη
 εκτίμηση και  τιμή 






Πίνακας Παραληπτών

1) Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου     
2)  Οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ν. Λέσβου κ.κ. Γ. Πάλλης, Χ. Αθανασίου, Σ. Τάσσος   
3) Δημοτικές, Τοπικές Κοινότητες Λέσβου
 4 Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
 5) Μέλη της Επιτροπής Αγωνα
6)Τα ΜΜΕ Λέσβου και ο Παροικιακός τύπος.
7) ΟΛΣΑ και πρωτοβάθμιοι Παροικιακοί Σύλλογοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: