Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες το νέο τμήμα Σκαλοχωρίου - Βατούσης του «οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου».



Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες το νέο τμήμα Σκαλοχωρίου - Βατούσης του «οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου».

Η όλη κατάσταση μετά την εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργού Χρ. Σπίρτζη παραπομπή του θέματός μας  στην Βουλή, φαίνεται ότι βαίνει προς εκτόνωση αφού οι όποιες επιφυλάξεις , αναστολές και  προβληματισμοί πολιτικών σκοπιμοτήτων ( ; ) αυτού μάλλον εξαλείφονται μετά την επί του θέματος συζήτηση στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής  που έγινε σε κλίμα συναινετικό  αρχές του μήνα και  έτσι το έργο μας θα ξεκινήσει και απρόσκοπτα πιά ολοκληρωθεί κατά τις εγκεκριμένες σχετικές μελέτες.
Βέβαια προς αυτή την κατεύθυνση οπωσδήποτε συνέβαλαν οι  παρεμβάσεις μας ( Ένωσης Ξενοδόχων, Επιμελητηρίου Λέσβου, ΟΛΣΑ, Επιτροπής Αγώνα) που εξέφρασαν την άποψη της κοινής γνώμης των Λεσβίων ( του νησιού, των Αθηνών)  και  βέβαια οι όποιες άλλες  θεσμικών φορέων του νησιού μας.
Πέραν των πιό πάνω που αφορούν στα διαδικαστικά  της υποθέσεως για την συνέχιση του έργου και στην πράξη κάτι άρχισε να κινείται.
Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες ο νέος δρόμος Σκαλοχωρίου Βατούσης (στα πλάγια του Κουρατσώνα) αφού ασφαλτοστρωνόταν το περίπου 1,5 – 2 χιλιόμετρα που δεν είχε ακόμα ασφαλτοστρωθεί. Η είσοδός του στο ύψος της «Φλέγας» στο Σκαλοχώρι προχθές που γύριζα απ’ τις διακοπές μας ήταν ολοκληρωμένη, ενώ στην έξοδό του στη Βατούσα δούλευαν τα χωματουργικά μηχανήματα ώστε να γίνει η σύνδεση του με τον παλιό δρόμο Βατούσης - Αντίσσης.
Όπως  έχω ξαναγράψει το νέο αυτό τμήμα  έχει μήκος ~ 6,4 χιλιόμετρα έναντι των ~ 9,5 του παλιού απ’ τη Ξηρόλιμνη, είναι  κατασκευασμένο με τους κανόνες της σύγχρονης οδοποιίας αφού  έχει μεγάλες καμπυλότητες, μικρές κλίσεις,  πλάτος ανάλογο και  τα απαιτούμενα  τεχνικά έργα όλα ολοκληρωμένα. Τέλος, ο χρόνος διέλευσης του τμήματος αυτού δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά με μικρή σχετικώς ταχύτητα.
Έγραφα παλιά και είχα αυτοδεσμευθεί ότι όταν τελειώσει ο δρόμος  μας, να τον περπατήσω απ’ την Καλλονή ως το Σίγρι. Βλέπω τώρα, ότι θα αξιωθώ να το κάνω αυτό, αφού τώρα πιά είμαι σίγουρος ότι μετά την περιπέτεια των τελευταίων 18 – 24 μηνών που ουσιαστικά η κατασκευή του είχε ανασταλεί, τώρα και με την επί πλέον χρηματοδότηση του κατά ~12,5 εκατομμύρια  δεν θα υπάρξει  πιά άλλη καθυστέρηση και θα τελειώσει η κατασκευή του  δίδοντας δυναμική ανάπτυξης και προόδου στην υποβαθμισμένη περιοχή του Ορδύμνου αλλά κατ’ επέκταση και σ’ όλη τη Λέσβο.

Δρ. Τάκης Χαραλ.Ιορδάνης …… 12.8.2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια: