Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται…



Ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται…

Απ’ τη μακρινή Αυστραλία  καλός μου φίλος  μου έστειλε χθές ένα κείμενο απ’ αυτά που κυκλοφορούν νοσταλγοί αλήστου μνήμης γεγονότων, εξυμνώντας τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Η απάντηση μου άμεση ήταν η ακόλουθη: 

<<  Φίλε  καλημέρα,

Ξέρω σε καλά απ’ τα γεννοφάσκια σου και ξέρω ότι δεν μου το έστειλες αυτό για να με προβοκάρεις.
Έτσι θα σου γράψω αυτά που ως επιχειρήματα χρησιμοποιώ εναντίον, για την τραγική περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών 1967- 1974, του Παπαδόπουλου.
Ξέρεις, το κάθε πράμα κρίνεται στον τόπο και στο χρόνο που αυτό λαβαίνει χώρα.

Ξεκινώ απ’ το τελευταίο και χειρότερο που έπραξε η Χούντα αυτή.
Κολόβωσε τον εθνικό κορμό με το χάσιμο του περίπου 40 % της Κύπρου. Άραγε μεγαλύτερο κακό για τον Ελληνισμό θα μπορούσε να κάνει;
Ακόμη στέρησε απ’ τον Ελληνικό Λαό την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ βάζοντας τον στο γύψο για 7 ολόκληρα χρόνια. Όποιος είχε την αποκοτιά να εναντιωθεί με όποιο τρόπο και κατά τη γνώμη των χουντικών ( με λόγο, έργο ακόμη και σκέψη θα έλεγα) εκτός των βασανιστηρίων στα μπουντρούμια της γενικής Ασφάλειας, της ΕΣΑ και των άλλων  κολαστηρίων όπου πολλοί  μαρτύρησαν με χαρακτηριστικά παραδείγματα Μουστακλής, Ορκόπουλος, Λεντάκης και χιλιάδες άλλοι μη επώνυμοι αγωνιστές, κατάληγαν να κάνουν με τη βία «παραθερισμό» στη Γυάρο και άλλα ξερονήσια. Εκεί το τι γινόταν, να ρωτήσεις αν ζει τη συγχωριανή μας  Πλουσία Γιακουμή  (την αδερφή του Δημητρού Πίττα θαρρώ) .
Και τώρα έρχομαι στα πως ήταν τα διεθνή πράγματα τότε.
Ήταν η εποχή του ψυχρού πολέμου και φύλλο δεν κουνιόταν αφού επικρατούσε ο αμοιβαίος τρόμος.  Τότε κανείς δεν τολμούσε να κινηθεί εκτός της χώρας του χωρίς χαρτιά , διαβατήρια κ.λπ. όπως τώρα γίνεται  με τους λαθρομετανάστες.
Τότε ακόμη , ούτε ως ιδέα υπήρχε η έννοια παγκοσμιοποίηση. Αυτή που είχε ως συνέπεια την κίνηση στο τομέα των υλικών αγαθών, όλων των προϊόντων,  ελεύθερα χωρίς δασμούς, τέλη, φόρους κ.λπ. με αποτέλεσμα τα φτηνά π.χ. Κινέζικα προϊόντα να εκτοπίζουν τα όποια ντόπια προϊόντα κατακλύζοντας όλο τον Κόσμο.
Έτσι με τη στήριξη των φόρων, δασμών. τελών κ.λπ. η τότε  ντόπια βιοτεχνία και βιομηχανία μπορούσε να υπάρξει ανταγωνιστική. Και όπως ξέρεις επειδή μια ζωή ζούσα, εργαζόμουν κ.λπ. στη βιομηχανία βίωσα ως ανώτερο και εξειδικευμένο στέλεχός της, τη σάρωση της βιομηχανίας στη χώρα μας ευθύς ως η επίδραση της παγκοσμιοποίησης επέπεσε  σ’ αυτή. Γι’ αυτό λέω ότι τότε βαριά Βιομηχανία ήταν αποτέλεσμα του  προστατευτισμού που ακολουθείτο όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά παγκοσμίως.

Μετά την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και ατυχώς το άνοιγμα των συνόρων μας στην Αλβανία επι Μητσοτάκη – Σαμαρά μπήκαν στη χώρα μας γύρω στις 400.000 Αλβανοί. Οι περισσότεροι ήταν νοικοκυραίοι άνθρωποι που η φτώχεια του καθεστώτος Χότζα έκανε να φύγουν και να  έρθουν στη χώρα μας για να εργαστούν οι άνθρωποι και να ζήσουν, όμως ατυχώς είχαν έρθει και όλα αυτά τα κακοποιά στοιχεία των εγκλείστων για χρόνια στις Αλβανικές φυλακές. Από κει και πέρα άρχισε πράγματι να καταστρέφεται αυτό που λέγεται  « κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα» . Από τότε ακολούθησαν και αντίστοιχοι ερχομοί Μολδαβών, Γεωργιανών και πολλών άλλων με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα η εξ αυτών εγκληματικότητα να είναι παρούσα στη χώρα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια  η παρουσία των όποιων ξένων ( μόνο το 2015 πέρασαν τα σύνορά μας γύρω στο 1.000.000 ) ενέτειναν τα δεινά τα σχετικά με την παρανομία, εγκληματικότητα κ.λπ.

Τελικά, ασφαλώς και τα πολιτικά κόμματα τα από την μεταπολίτευση στην εξουσία και μετά δεν τα έκαναν καλά …
Βέβαια επειδή σήμερα ζούμε στη δίνη της παγκόσμιας ή τουλάχιστον Ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσεως που έχει πλήξει περισσότερο τη χώρα μας όλα τα αρνητικά τα οποία τάχα επί  Παπαδόπουλου ήταν θετικά, μεγεθύνονται στο μέγιστο δυνατό. Είναι αυτό που έλεγε ο μπαρμπα σου Χαράλαμπος, ο αλησμόνητος πατέρας μου << Άμα ψοφήσει ο  ποντικός   τότες μπορείς  να δείς αν είναι θηλυκός  ή αρσενικός>> . Όταν τον ρωτούσα γιατί, μου έλεγε « γιατί τότε γυρίζει τα ανάσκελα και  φαίνονται τα γεννητικά του όργανα». Έτσι και για τη χώρα μας « ψόφησε» , γύρισε τανάσκελα και φανήκαν τα τα γεννητικά της όργανα. 
Βέβαια για όλα αυτά ας μη ξεχνούμε έβαλαν πάλι το χέρι τους όλοι οι καλοί μας φίλοι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί και  «παπαγάλοι» που έλεγε ο αμίμητος καραγκιόζης. Όλοι αυτοί μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο και να τα χάλια μας. Άλλες χώρες με χειρότερα τότε χρέη τις προστατεύσανε  εμάς σαν γλυκοαίματοι που είμαστε μας «άλλαξαν τα φώτα».
Σε χαιρετώ με εκτίμηση  και αγάπη
Ο φίλος σου
Τάκης>>
 
1.11.2017   .....................    ΚΑΛΟ   ΜΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: