Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΣΙΓΡΙΟΥ : ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ

ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΣΙΓΡΙΟΥ 
ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ …
ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΟΝΕΙΡΟ …
Και αποδεικνύεται ότι ήταν πράγματι ένα πολύ γλυκό όνειρο. Το όνειρο που λέγεται αγώνας για τον «οδικό άξονα Καλλονής Σιγρίου»
Σήμερα που το μεγαλύτερο έργο υποδομής του Αιγαιακού χώρου, υλοποιείται στο νησί μας, (προϋπολογισμού περί τα εξήντα εκατομμύρια Ευρώ), του «οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου», ένα όνειρο γενεών Λεσβίων και που με την υλοποίηση παράλληλα με αυτή του άλλου μεγάλου έργου στο τόπο μας (Λιμάνι του Σιγρίου), θα αποτελέσουν δίδυμο προόδου και ανάπτυξης της Δυτικής Λέσβου και κατ’επέκταση όλου του νησιού μας η υπενθύμιση ότι τίποτε δεν ξεκινά απ’ το μηδέν θεωρώ ότι επιβάλλεται. 
Απρίλη του 1996, κάνω σχετικό υπόμνημα προς τον τότε Νομάρχη Α.Μαθιέλλη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Το υπόμνημά μου αυτό το προβάλλει στην προμετωπίδα του «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ» ο αξέχαστος φίλος διευθυντής του Γιώργος Σκούφος, με πηχυαίο τίτλο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΣΣΑΣ- ΕΡΕΣΟΥ ή ΣΙΓΡΙΟΥ» και υπότιτλο «Απ’ την εποχή της Τουρκοκρατίας ». Όλοκληρη την παρουσίαση του θέματος αυτού τη διαβάζετε στο επισυναπτόμενο pdf.
Το γλυκό όνειρο του αγώνα που ξεκινήσαμε προ 22 κοντά χρόνια και σήμερα υλοποιείται , παρουσιάζει τρεχόντως προβλήματα … χαρτιών και ατυχώς βραδυπορεί.
Ευελπιστώ ότι, σύντομα θα υποβληθούν τα όποια νομιμοποιητικά χαρτιά, εγγυητικές επιστολές κ.λπ. της κοινοπραξίας των τριών εργολάβων που εκτελεί το έργο, ώστε να υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση για τα επι πλέον δώδεκα εκατομμύρια Ευρώ και να αρχίσουν οι εργασίες σε πλήρη ρυθμό και ένταση ώστε να τελειώσει ο σωσίβιος αυτός άξονας, εντός των προθεσμιών του νέου ΚΠΣ (2017-2023).

Φωτογραφία του Takis Iordanis.





Δεν υπάρχουν σχόλια: