Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης * * * Καλώς ήλθατε στο blog μου * * * "Λαψαρνιώτης" * * * Τάκης Ιορδάνης

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Takis Iordanis προς Λάψαρνα

ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΙΓΡΙΟΥ : Τα έργα στο λιμάνι μας προχωρούνε !!
<<Δρ. Παναγ. Χ. Ιορδάνης …...... Προς τα υπερ4000 μέλη της 
-- Επικεφαλής της Επιτροπής …….Επιτροπής Αγώνα για το 
Αγώνα για το Λιμάνι του Σιγρίου……… Λιμάνι του Σιγρίου
΄-- Πρόεδρος του Συνδέσμου…...........ως και όλους τους 
Προβληματισμού & .Παρέμβασης…………….. Λέσβιους 
για την Ανάπτυξη
«ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» …….…. ( μέσω f.b. και e-mail)
-- τ. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΒΟ 
Αγησιλάου 9 , Ηλιούπολη 163 46 
Τηλ.,Fax 210 9737053, κιν. 6977503461 
………………………………………….Αθήνα 24 Μαρτΐου 2018
Τα έργα στο λιμάνι μας προχωρούνε !!
Το Μάιο του 2016 σας έγραφα το κείμενο που είχε επικεφαλίδα:
<< Το λιμάνι μας , η δυτκή πύλη του νησιού μας κατασκευάζεται
Αγαπητοί συναγωνιστές, συμπατριώτες και φίλοι
Λιμάνι του Σιγρίου: Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.
Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α! >>
Στο κείμενο που ακολουθούσε εξηγούσα τα της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ μας, ύστερα από το τηλεφώνημα που είχα την ευχαρίστηση να δεχθώ το πρωί της μέρας αυτής από τον τότε Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Παναγ.. Κορκολή που με πληροφορούσε : «Το Λιμάνι του Σιγρίου, αποφασίσαμε να χρηματοδοτηθεί με το ποσό της κατασκευής του από τα κονδύλια των Δημοσίων Επενδύσεων». 
Τούτο στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και με έγγραφο που μου απεστάλη.
Αφού ολοκληρώθηκαν όλα τα τυπικά που απαιτούνται σε τέτοια έργα και τελικά υπογράφηκε η σχετική σύμβαση με τον εργολάβο, τούτος εγκαταστάθηκε στο χώρο του λιμανιού και άρχισε την προεργασία για την τελικά κατασκευή του.
Αυτές τις μέρες είχα πάει στο νησί και φυσικά δεν παρέλειψα να μεταβώ στο Σίγρι επί τούτου, να δω την εξέλιξη των πραγμάτων ως προς την κατασκευή του Λιμανιού μας. Πράγματι όλος ο χώρος από εκεί , προς την είσοδο του χωριού όπου και θα γίνει η νέα προβλήτα και ο χώρος της προβλήτας του ως τώρα υπάρχοντος λιμανιού έχει μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο με μηχανήματα , υλικά (τσιμέντα, αδρανή, κ.άλ.) και κατασκευαζόμενοι κυβόλιθοι (μπλόκια). 
Έτσι είναι προφανές ότι το έργο έχει προχωρήσει.
Και βέβαια είναι άλλο να σου το λένε ή να σου το περιγράφουν άλλοι και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. 
Η ικάνοποίησή μου ασφαλώς και είναι μεγάλη.
Είδα επι τέλους στην πράξη ότι ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ EΠIΑΣΕ ΤΟΠΟ. 
Σε όλους εσάς τους υπερ4000 συναγωνιστες που με εμπιστευτήκατε και μου δώσατε τη δυνατότητα με την υπογραφή σας να απευθύνομαι όπου έπρεπε στην Δημόσια Διοίκηση και Κυβέρνηση ως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό όπου προοδευτικά κατέθετα τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μας με τις υπογραφές σας αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να σας ευχαριστήσω. 
Τώρα πιά που το έργο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, για μιά φορά ακόμη εμπεδώνεται η πεποίθεση μου ότι κανένας αγώνας δεν χάνεται αρκεί τούτος να γίνεται με συνέπεια, συνέχεια αλλά και πίστη προς το σκοπούμενο στόχο του. 
Είμαστε πιά στην αρχή του τέλους, ώστε το όνειρο γενεών Λεσβιων για τη δημιουργία της ΔΥΤΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ μας, να είναι σε λίγο καιρό μια χειροπιαστή πραγματικότητα. 
Με πατριωτική και συναγωνιστική αγάπη>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: